TAPAHTUMAINFO

Järjestyksessään 6. Raatteen maraton juostaan legendaarisista talvisodan taisteluista tunnetulla Raatteen tieltä Suomussalmen kuntakeskukseen juhlistaen Suomen satavuotista itsenäisyyttä. Maratonreitille sijoittuu useita sodan taistelupaikkoja ja muistomerkkejä, eli juostaan alkuperäisessä taisteluympäristössä. Raatteen maraton- juoksutapahtuman tarkoituksena on kunnioittaa Raatteen tien taisteluissa itsenäisen Suomen puolesta taistellutta veteraanisukupolvea. Maratonin järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Suomussalmen Rasti, Suomussalmen kunta ja Kainuun Liikunta ry.

REITTIKUVAUS

Raatteen maraton juostaan talvisodan taisteluista tunnetulla Raatteen tiellä. Lähtö tapahtuu Raatteentien rajapuomilta, jonne juoksijat kuljetetaan linja-autolla . Maratonreitille sijoittuu useita sodan taistelupaikkoja ja muistomerkkejä, eli juostaan alkuperäisessä taisteluympäristössä.

Puolimaraton ja kympin lähtö ja maali ovat Kylpylä Kiannon Kuohujen edessä. Reitit kulkevat Suomussalmen keskustasta rantareittiä pitkin Suomussalmen Kirkonkylää kohti. Kympin kääntöpaikka on ennen Haukiperän risteystä, josta palataan samaa reittiä takaisin. Puolimaratonreitti jatkuu Liekkipatsaalta vielä pari kilometriä Kuhmontietä kääntöpaikalle, josta palataan samaa reittiä takaisin.

 

REITTIKARTTA

Avaa uudessa ikkunassa TÄSTÄ

Reittiprofiilin puolestaan löydät TÄSTÄ

 

HUOLTOPISTEET

Reitillä on huoltopisteet 4-5 km:n välein. Pisteillä on tarjolla vettä, urheilujuomaa (HIGH5), hiilihapotonta kolajuomaa (2 viimeistä huoltopistettä) rusinoita ja suolakurkkuja.

 

PALVELUT TAPAHTUMAPAIKALLA

Kilpailun maalialueelta on kuljetus maratonin lähtöpaikalle, josta löytyy wc:t ja mahdollisuus odottaa lähtöä sisätiloissa. Kiannon Kuohuissa voi vaihtaa varusteet jo ennen kuljetusta ja maalissa odottavat kylpylän palvelut. Henkilökohtaiset tavarat kuljetetaan järjestäjän puolesta takaisin maalipaikalle.

 

MATKAT JA SARJAT:

Maraton 42,2 km, lähtö klo 11.00

Puolimaraton 21,1 km, lähtö klo 12.30

10km, lähtö klo 13.00

Lasten maili klo 13.15

Sarjat M/N: yleinen, 40, 50 ja 60, 10 km: M/N sekä alle 16-vuotiaiden sarja

Kolme parasta jokaisesta sarjasta palkitaan (paitsi lasten maili). Lasten mailin jokaiselle osallistujalle muistopalkinto.

 

OSALLISTUMISMAKSUT 

10km 21,1km 42,2km
31.1.2019 asti 25 € 30 € 30 €
1.2.-30.4.2019 30 € 40 € 40 €
1.5.-11.8.2019 30 € 50 € 50 €
12.-21.8.2019 30 € 60 € 60 €
jälki-ilmoittautuminen 24.8.2019 40 € 70 € 70 €

Ilmoittautumismaksu sisältää osallistumisen, kuljetuksen, muistomitalin, maalissa kenttäruokailun ja kylpylälipun. Raatteen Maratonin teknisen t-paidan voi ostaa ilmoittautumisen yhteydessä hintaan 20 €. HUOM! T-paidan ostaminen on mahdollista vain 9.8. asti.

Huom! Ilmoittautuminen netin kautta 21.8. asti. Jälki-ilmoittautuminen vain paikan päällä kisatoimistoon la 24.8. jälki-ilmoittautumishinnoin.

MAKSUTAVAT

Netti-ilmoittautumisessa voita valita yleisimmät verkkopankit ja luottokortit.

– Huom! Jos haluat maksaa liikuntaseteleillä, E-passilla, Smartum Saldo-ennakkomaksulla tai Eazybreakillä, lähetä osallistumistietosi sähköpostilla: tapahtumat@kainuunliikunta.fi. Ohjeet ilmoittautumiseen tästä

Paikan päällä kisakansliassa maksuvälineinä käy vain käteinen.

KISATOIMISTO

Kisatoimisto on kylpylä Kiannon Kuohuissa Jalonkatu 1:ssä. Auki kilpailupäivänä klo 8-13.

 

KULJETUS LÄHTÖPAIKALLE:

Kuljetus lähtöpaikalle (Ämmänsaari-Raate) lähtee klo 9:45 maratonin osallistujille.

MAJOITUS:

Kiannon Kuohut:

90€/1 hlö/1hh
110€/ 2hlö/ 2hh
Sisältää aamupalan sekä kuntosalin ja virkistyskylpylän käytön
niiden aukioloaikojen puitteissa.

OHEISOHJELMAA:

Juoksureittinä toimivan Raatteen tien historiaan kannattaa tutustua Raatteen Portissa, jossa on esillä uusittu ja laajennettu ”Talvisota Suomussalmella” -näyttely. Tien varresta löytyy useita muistomerkkejä ja tien itäpäästä vartiomuseo. Kunnasta löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää, mm. kirjailija Ilmari Kiannon entinen asuinpaikka Turjanlinna. Soiva metsä ja paljon puhdasta luontoa, esim. Hossan luontokeskus jonka läheisyydestä löytyvät Suomen pohjoisimmat kalliomaalaukset, ajalta 2500-1500 e.Kr.

Juoksureitti on talvisodasta kuuluisa taistelutanner. Juoksijat juoksevat läpi Raatteen tien, jonka varrella on useita muistomerkkejä talvisodan taisteluista. Maratonilla juostaan Raatteen Portissa talvisodan muistoksi pystytetyn kivikentän läpi. Kentällä olevat kivet kuvaavat kaatuneiden lukumäärää, ja kellot keskellä kenttää sodan 105:ttä päivää. Kenttä varmasti herättää ajatuksia.

LISÄTIETOA:

Ismo Juntunen

Puh: 044-0809010

Email: juntunenismo@gmail.com