REITTIKUVAUS

Raatteen maraton juostaan talvisodan taisteluista tunnetulla Raatteen tiellä. Lähtö tapahtuu Raatteentien rajapuomilta, jonne juoksijat kuljetetaan linja-autolla . Maratonreitille sijoittuu useita sodan taistelupaikkoja ja muistomerkkejä, eli juostaan alkuperäisessä taisteluympäristössä.

Maratonin reitti Raatteentien rajavyöhykepuomilta Ämmänsaaren keskustaan (19 km soratietä, jatkuu asfaltilla ja lopussa 3 km sorapintaisia puistopolkuja; 34 km yleistä tietä, loppumatka 8 km kevyen liikenteen väyliä).

Puolimaraton starttaa Majatalo Karhun Pesästä (ent. Portin Majatalo) ja kulkee samaa reittiä maratonin kanssa ja päättyy yhteiseen maaliin kuntakeskukseen.

Kympin lähtö ja maali ovat Kylpylä Kiannon Kuohujen edessä. Reitti kulkee Suomussalmen keskustasta rantareittiä pitkin Suomussalmen Kirkonkylää kohti. Kympin kääntöpaikka on ennen Haukiperän risteystä, josta palataan samaa reittiä takaisin. Reitti on suurimmaksi osaksi rantareittiä eli on hyvin miellyttävä juosta.

Kilpasarjojen lisäksi hölkkäsarja johon voi osallistua vaikka lastenvaunujen kanssa tai ottaa koira mukaan.

Kaveria ei jätetä on uusi kilpailumuoto, jossa juostaan kolmen hengen joukkueissa. Joukkuejuoksee teeman mukaisesti yhdessä, ja vaikka aika otetaankin, se ei kuitenkaan ratkaise. Lähtö tapahtuu Raatteen Portista ja kulkee samaa reittiä maratonin kanssa. Reitille tulee mittaa 23,2 km.

Lasten mailin lähtö ja maali ovat Kylpylä Kiannon Kuohujen edessä. Reitti kiertää Jätkänpuiston ja
sataman alueella lähes kokonaan sorapinnalla. Lasten maili on alle 16-vuotiaille.

Huoltopisteet

Reitillä on huoltopisteet 4-5 km:n välein. Pisteillä on tarjolla vettä, urheilujuomaa (HIGH5), hiilihapotonta kolajuomaa (2 viimeistä huoltopistettä) ja rusinoita.

Reittikartan löydät TÄSTÄ.

Reittiprofiilin puolestaan löydät TÄSTÄ