TAPAHTUMAINFO

TAPAHTUMAPÄIVÄN OSALLISTUJAOHJEET 2022 LÖYDÄT TÄSTÄ

Raatteen maraton juostaan legendaarisista talvisodan taisteluista tunnetulla Raatteen tiellä rajavyöhykkeeltä Suomussalmen kuntakeskukseen.  Maratonreitille sijoittuu useita talvisodan taistelupaikkoja ja muistomerkkejä. Raatteen Maratonin tarkoituksena on kunnioittaa Raatteen tien taisteluissa itsenäisen Suomen puolesta taistellutta veteraanisukupolvea sekä pitää yllä Raatteen tien muistoa. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Suomussalmen Rasti, Suomussalmen kunta ja Kainuun Liikunta ry.

Seuraa Raatteen Maratonia sosiaalisessa mediassa:

MATKAT JA SARJAT:

Maraton 42,2 km, lähtö klo 11.00

Puolimaraton 21,1 km, lähtö klo 12.30

10 km, lähtö klo 13.00

Lasten maili klo 11.00

Sarjat M/N: yleinen, 40, 50, 60 ja 70 | 10 km: M/N sekä alle 16-vuotiaiden sarja

Kolme parasta jokaisesta sarjasta palkitaan (paitsi lasten maili). Lasten mailin jokaiselle osallistujalle muistopalkinto.

KORONAPANDEMIAN HUOMIOINTI JÄRJESTELYISSÄ

Kainuun Liikunnan, Suomussalmen Rastin ja Suomussalmen kunnan tartuntalain 58 c §:n mukaiset toimenpiteet covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi Raatteen Maraton -tapahtumassa

Tapahtumaan osallistuvien henkilöiden on tutustuttava ja sitouduttava tähän toimintaohjeeseen.

Koronapandemian huomioiminen tapahtumassa:

 • Tapahtumaan saa osallistua vain terveenä ja oireettomana.
 • Jokaisen asiakkaan vastuulla on toimia terveysturvallisesti muut ihmiset huomioon ottaen.
 • Asiakkailla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen.
 • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä sisätiloissa ja silloin, kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.
 • Yski ja aivasta oikein: suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla tai esimerkiksi puserosi hihalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin ja pese kädet.
 • Sisätiloihin otetaan asiakkaita sen verran, että fyysisiä kontakteja on mahdollista välttää, ja riittävät turvavälit on mahdollista säilyttää.
 • Linja-autokuljetuksissa asiakkailla on käytössä pakollinen järjestäjän tarjoama kasvomaski sekä käsidesiä.
 • Huoltopisteillä juomiset ja syömiset annostellaan valmiiksi.
 • Ruokaillessa suosittelemme istumaan samassa pöydässä vain omaan seurueeseen kuuluvien henkilöiden kanssa. Ruokajakelussa käytetään maskeja.
 • Palkintojenjako toimitetaan nouto-periaatteella kisateltasta.
 • Suosittelemme asiakkaita käyttämään ensisijaisesti oman majoituspaikan pesutiloja. Yleisissä pesutiloissa asiakkaan on huolehdittava riittävästä turvavälistä muihin ihmisiin.
 • Tiloja ja pintoja puhdistetaan tehokkaasti tilanteen vaatimalla tavalla tapahtuman aikana.

Lisätietoja antaa
Ismo Juntunen
Raatteen Maraton/tapahtumapäällikkö
puh. 044 0809010
s-posti: juntunenismo@gmail.com

REITTIKUVAUS

Raatteen maraton juostaan talvisodan taisteluista tunnetulla Raatteen tiellä. Lähtö tapahtuu Raatteentien rajapuomilta, jonne juoksijat kuljetetaan linja-autolla. Maratonreitille sijoittuu useita sodan taistelupaikkoja ja muistomerkkejä, eli juostaan alkuperäisessä taisteluympäristössä.

Maratonin reitti Raatteentien rajavyöhykepuomilta Ämmänsaaren keskustaan (19 km soratietä, jatkuu asfaltilla ja lopussa 3 km sorapintaisia puistopolkuja; 34 km yleistä tietä, loppumatka 8 km kevyen liikenteen väyliä).

Puolimaraton starttaa Majatalo Karhun Pesästä (ent. Portin Majatalo) ja kulkee samaa reittiä maratonin kanssa ja päättyy yhteiseen maaliin kuntakeskukseen

Kympin lähtö ja maali ovat Kylpylä Kiannon Kuohujen edessä. Reitti kulkee Suomussalmen keskustasta rantareittiä pitkin Suomussalmen Kirkonkylää kohti. Kympin kääntöpaikka on ennen Haukiperän risteystä, josta palataan samaa reittiä takaisin. Reitti on suurimmaksi osaksi rantareittiä eli on hyvin miellyttävä juosta. Kilpasarjojen lisäksi hölkkäsarja johon voi osallistua vaikka lastenvaunujen kanssa tai ottaa koira mukaan.

Lasten mailin lähtö ja maali ovat Kylpylä Kiannon Kuohujen edessä. Reitti kiertää Jätkänpuiston ja sataman alueella lähes kokonaan sorapinnalla. Lasten maili on alle 16-vuotiaille.

REITTIKARTTA

Reittikartan löydät TÄSTÄ

Reittiprofiilin puolestaan löydät TÄSTÄ

HUOLTOPISTEET

Reitillä on huoltopisteet 4-5 km:n välein. Pisteillä on tarjolla vettä, urheilujuomaa (HIGH5), hiilihapotonta kolajuomaa (2 viimeistä huoltopistettä) ja rusinoita.

PALVELUT TAPAHTUMAPAIKALLA

Kilpailun maalialueelta on kuljetus maratonin lähtöpaikalle, josta löytyy wc:t ja mahdollisuus odottaa lähtöä sisätiloissa. Kiannon Kuohuissa voi vaihtaa varusteet jo ennen kuljetusta ja maalissa odottavat kylpylän palvelut. Henkilökohtaiset tavarat kuljetetaan järjestäjän puolesta takaisin maalipaikalle.

OSALLISTUMISMAKSUT 

10km 21,1km 42,2km
31.1.2022 asti 25 € 30 € 30 €
1.2.-30.4.2022 30 € 40 € 40 €
1.5.-31.7.2022 30 € 50 € 50 €
1.8.-11.8.2022 30 € 60 € 60 €
jälki-ilmoittautuminen 13.8.2022 40 € 70 € 70 €

Osallistumismaksu sisältää osallistumisen, kuljetuksen, muistomitalin, maalissa kenttäruokailun ja kylpylälipun.

Huom! Ilmoittautuminen netin kautta to 11.8. asti. Jälki-ilmoittautuminen vain paikan päällä kisatoimistoon la 13.8. jälki-ilmoittautumishinnoin.

MAKSUTAVAT

Netti-ilmoittautumisessa voita valita yleisimmät verkkopankit ja luottokortit.

– Huom! Jos haluat maksaa liikuntaseteleillä, E-passilla, Smartum Saldo-ennakkomaksulla tai Eazybreakillä, lähetä osallistumistietosi sähköpostilla: tapahtumat@kainuunliikunta.fi. Ohjeet ilmoittautumiseen tästä

Paikan päällä kisakansliassa maksuvälineinä käy vain käteinen.

KISATOIMISTO

Kisakanslia on avoinna Kylpylä Kiannon Kuohujen aulassa (Jalonkatu 1, 89600 Suomussalmi) lauantaina 13.8 klo 8:00–13:00.
Kilpailunjohtajana toimii Ismo Juntunen 044 080 9010.

KULJETUS LÄHTÖPAIKALLE:

Matka Kuljetus Lähtö tapahtuu Sarjat
Maraton klo 9.45 klo 11.00 M/N: yleinen, 40, 50, 60 ja 70
Puolimaraton klo 11.30 klo 12.30 M/N: yleinen, 40, 50, 60 ja 70
Kymppi klo 13.00 M/N: yleinen, alle 16-vuotiaat
Lasten maili klo 11.00 Alle 16-vuotiaat

– Kympin ja lasten mailin lähtö ja maali ovat kylpylän pihalla, joten kuljetuksia ei tarvita.
– Palkitaan kolme parasta jokaisesta sarjasta (paitsi lasten maili).
– Jokaiselle osallistujalle muistopalkinto.

MAJOITUS:

Kiannon Kuohut:

95€/vrk/1hh
125€/vrk/2hh

30€/vrk/lisävuode
15€/vrk/lapsi 4-12v
Lapsi alle 4-vuotias veloituksetta vanhempien mukana.

Majoitushinta sisältää aamiaisen, kylpylän ja kuntosalin kertakäynnin niiden aukioloaikana.

OHEISOHJELMAA:

Juoksureittinä toimivan Raatteen tien historiaan kannattaa tutustua Raatteen Portissa, jossa on esillä uusittu ja laajennettu ”Talvisota Suomussalmella” -näyttely. Tien varresta löytyy useita muistomerkkejä ja tien itäpäästä vartiomuseo. Kunnasta löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää, mm. kirjailija Ilmari Kiannon entinen asuinpaikka Turjanlinna. Soiva metsä ja paljon puhdasta luontoa, esim. Hossan luontokeskus jonka läheisyydestä löytyvät Suomen pohjoisimmat kalliomaalaukset, ajalta 2500-1500 e.Kr.

Juoksureitti on talvisodasta kuuluisa taistelutanner. Juoksijat juoksevat läpi Raatteen tien, jonka varrella on useita muistomerkkejä talvisodan taisteluista. Maratonilla juostaan Raatteen Portissa talvisodan muistoksi pystytetyn kivikentän läpi. Kentällä olevat kivet kuvaavat kaatuneiden lukumäärää, ja kellot keskellä kenttää sodan 105:ttä päivää. Kenttä varmasti herättää ajatuksia.

LISÄTIETOA:

Ismo Juntunen

Puh: 044-0809010

Email: juntunenismo@gmail.com