TAPAHTUMAINFO

Päivitetyt osallistujaohjeet löydät TÄSTÄ LINKISTÄ (11.8.2023)

 

Raatteen maraton juostaan legendaarisista talvisodan taisteluista tunnetulla Raatteen tiellä rajavyöhykkeeltä Suomussalmen kuntakeskukseen.  Maratonreitille sijoittuu useita talvisodan taistelupaikkoja ja muistomerkkejä. Raatteen Maratonin tarkoituksena on kunnioittaa Raatteen tien taisteluissa itsenäisen Suomen puolesta taistellutta veteraanisukupolvea sekä pitää yllä Raatteen tien muistoa. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Suomussalmen Rasti, Suomussalmen kunta ja Kainuun Liikunta ry.

Seuraa Raatteen Maratonia sosiaalisessa mediassa:

MATKAT JA SARJAT:

Maraton 42,2 km, lähtö klo 11.00

Puolimaraton 21,1 km, lähtö klo 12.30

10 km, lähtö klo 13.00

Hippo-maraton lapsille klo 11.00. Mukana menossa myös Hippo!

Sarjat M/N: yleinen, 40, 50, 60 ja 70 | 10 km: M/N sekä alle 16-vuotiaiden sarja

Kolme parasta jokaisesta sarjasta palkitaan (paitsi Hippo-maraton). HIppo Maraton järjestetään yhteistyössä OP Ylä-Kainuun kanssa ja Hippo-maratonin jokainen osallistuja saa muistopalkinnon.

Linja-autot maratonin lähtöpaikoille lähtevät Kiannon Kuohut-kylpylältä.

25. Raatteen marssi järjestetään lauantaina 12.8.2023 samana päivänä Raatteen maratonin kanssa.

Tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat Suomussalmen Rastin triathlonjaosto ja Suomussalmen kunta.

Raatteen marssi on tarkoitettu koko perheen tapahtumaksi. Marssin järjestämisellä halutaan kunnioittaa veteraanien työtä ja uhrauksia maamme itsenäisyyden säilyttämiseksi. Näin halutaan myös vaalia ja säilyttää veteraanien perintöä. Marssin tarkoituksena ei ole ihannoida sotaa, vaan kertoa sen mielettömyydestä. Marssin pituus on 18 km Raatteen tien päästä päähän vähäliikenteistä soratietä ja reitin varrella on huolto-pisteitä. Marssin voi suorittaa juosten, hölkäten, kävellen tai pyöräillen.

Kokoontuminen Raatteen Porttiin, josta kuljetus Klo 10.30 (myös pyörät) Vartiomuseolle. Marssi lähtee Vartiomuseon pihasta klo 11 ja se päättyy Raatteen Porttiin.

Ilmoittautuminen 6.8 mennessä 28 euroa tai marssiaamuna paikan päällä 40 euroa.  

Lisätietoa: https://www.suomussalmi.fi/fi/raatteen-marssi/marssi-info/

HUOLTOPISTEET

Reitillä on huoltopisteet 4-5 km:n välein. Pisteillä on tarjolla vettä, urheilujuomaa, hiilihapotonta kolajuomaa (2 viimeistä huoltopistettä) ja rusinoita.

PALVELUT TAPAHTUMAPAIKALLA

Kilpailun maalialueelta on kuljetus maratonin lähtöpaikalle, josta löytyy wc:t ja mahdollisuus odottaa lähtöä sisätiloissa. Kiannon Kuohuissa voi vaihtaa varusteet jo ennen kuljetusta ja maalissa odottavat kylpylän palvelut. Henkilökohtaiset tavarat kuljetetaan järjestäjän puolesta takaisin maalipaikalle.

OSALLISTUMISMAKSUT 

Osallistumismaksu sisältää osallistumisen, kuljetuksen, muistomitalin, maalissa kenttäruokailun ja kylpylälipun.

Huom! Ilmoittautuminen netin kautta to 6.8. asti. Jälki-ilmoittautuminen vain paikan päällä kisatoimistoon la 12.8. jälki-ilmoittautumishinnoin.

MAKSUTAVAT

Netti-ilmoittautumisessa voita valita yleisimmät verkkopankit ja luottokortit.

– Huom! Jos haluat maksaa liikuntaseteleillä, E-passilla, Smartum Saldo-ennakkomaksulla tai Eazybreakillä, lähetä osallistumistietosi sähköpostilla: tapahtumat@kainuunliikunta.fi. Ohjeet ilmoittautumiseen tästä

Paikan päällä kisakansliassa maksuvälineinä käy vain käteinen.

KISATOIMISTO

Kisakanslia on avoinna Kylpylä Kiannon Kuohujen aulassa (Jalonkatu 1, 89600 Suomussalmi) lauantaina 12.8 klo 8:00–13:00.
Kilpailunjohtajana toimii Ismo Juntunen 044 080 9010.

KULJETUS LÄHTÖPAIKALLE:

Matka Kuljetus Lähtö tapahtuu Sarjat
Maraton klo 9.45 klo 11.00 M/N: yleinen, 40, 50, 60 ja 70
Puolimaraton klo 11.30 klo 12.30 M/N: yleinen, 40, 50, 60 ja 70
Kymppi klo 13.00 M/N: yleinen, alle 16-vuotiaat
Hippo-maraton klo 11.00 Alle 16-vuotiaat

– Kympin ja Hippo-maratonin lähtö ja maali ovat kylpylän pihalla, joten kuljetuksia ei tarvita.
– Palkitaan kolme parasta jokaisesta sarjasta (paitsi lasten maili).
– Jokaiselle osallistujalle muistopalkinto.

OHEISOHJELMAA:

Juoksureittinä toimivan Raatteen tien historiaan kannattaa tutustua Raatteen Portissa, jossa on esillä uusittu ja laajennettu ”Talvisota Suomussalmella” -näyttely. Tien varresta löytyy useita muistomerkkejä ja tien itäpäästä vartiomuseo. Kunnasta löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää, mm. kirjailija Ilmari Kiannon entinen asuinpaikka Turjanlinna. Soiva metsä ja paljon puhdasta luontoa, esim. Hossan luontokeskus jonka läheisyydestä löytyvät Suomen pohjoisimmat kalliomaalaukset, ajalta 2500-1500 e.Kr.

Juoksureitti on talvisodasta kuuluisa taistelutanner. Juoksijat juoksevat läpi Raatteen tien, jonka varrella on useita muistomerkkejä talvisodan taisteluista. Maratonilla juostaan Raatteen Portissa talvisodan muistoksi pystytetyn kivikentän läpi. Kentällä olevat kivet kuvaavat kaatuneiden lukumäärää, ja kellot keskellä kenttää sodan 105:ttä päivää. Kenttä varmasti herättää ajatuksia.

LISÄTIETOA:

Ismo Juntunen

Puh: 044-0809010

Email: juntunenismo@gmail.com